Kroppen och självläkelse!

Kroppen är fantastisk! Vi är “alla” utrustade med en kropp som klarar att läka sår, stå emot angrepp från bakterier, virus och annat oknytt, återbilda vävnad och mycket annat helt magiskt!

Självklart är det så att den inte klarar allt; rena mekaniska skador måste åtgärdas (grovjobbet alltså, lägga tillbaka brutna ben i läge. Finliret fixar kroppen sedan själv), organ kan pajja ihop och måste bytas ut, brännskador kan också kräva transplantation och annat där kroppens egna funktioner inte räcker till. Jag vill inte ta ifrån sjukvården och läkemedelsindustrin att detta är ett oerhört stort område där de går en fantastisk nytta.

Det jag är mera skeptisk till:

Hönsiga föräldrar som kräver penicillin till sina snoriga barn (något som går över på några dagar om man inte gör något). Detta i kombination med flata läkare som inte orkar ta konflikten gör att vi fått en kraftig utveckling av resistenta bakterier. Penicilling behövs för sjukdomar som ger besående men eller som riskerar vara dödliga; inte sådant som löser sig självt! Lunginflammation är ett bra exempel där pencillin bör användas! Om jag får spilla lite med salt i samma sår så är en stor faktor här att folk skaffar barn så sent; då har de skaffat sig pondusen att pusha runt läkaren men curlinginfluenserna att familjens lilla pris/prinsessa absolut inte får vara snorig gör att man använder den pondusen på ett sätt som faktiskt är dåligt för samhället som kollektiv. En rent egoistisk handling som biter sig själv i rumpan den dag samma lilla prins/prinsessan ligger på sjukhus drabbad av multiresistenta bakterier utan hjälp att tillgå eftersom allt blivit verkningslöst.

Se detta som internationella konflikter; självläkning är diplomati, medicinering är krigföring! Krig är ibland berättigat och den enda framkomliga vägen men det skall verkligen vara motiverat!

Folk som egenmedicinerar med smärtstillande för att plocka bort symtomet huvudvärk som i sin tur beror på något de inte vill ta tag i. Det drabbar ingen utomstående, men gör något åt problemet – inte symtomen! Vill understryka att smärtstillande mediciner har en oerhört stor nytta i vissa fall; den som av muskulära problem har ont i t.ex. ryggen gör bäst i att röra sig så mycket det går för att hålla cirkulationen igång. Om man på grund av smärta istället slutar röra sig eller kompenserar med att börja gå snett för att inte tära på det som gör ont, riskerar få ännu större besvär. Där gör smärtstillande underverk, men bara i kombination med att man möjliggör att man fortsätter röra sig! Kombinera gärna med professionell massage för att knåda slaggen ur musklerna!

Folk som knarkar nässpray. Det är en fantastisk uppfinning som under en akut fas av förkylning kan hålla systemet öppet och därmed gör att man undviker bihåleinflammation och liknande komplikationer, men efter den akuta fasen skall man absolut inte hålla på att fortsätta “puffa”. Drabbar ju inte heller någon utomstående, men snorproduktion är naturligt. Snor är restprodukten av att damm och partiklar fastnar i slemmet som du sedan kan snyta ut. Den som med spray blåser ut allt snor riskerar ju tappa effekten av snor så att dammet går hela vägen ner i lungorna istället för att fastna på vägen som det var tänkt. Gissa själv om det är bra för dig!

Folk som knarkar cerat. Det tarvar en längre förklaring.

Kroppen är som människan av naturen lat. Den försöker anpassa allt till normala nivåer. Men om man hela tiden tillför extern hjälp mot återfuktning av sina läppar så behöver kroppen ju inte göra detta själv. Ju med man använder ceratet desto sämre blir kroppen själv på att göra detta, och därigenom har man omöjliggjort för sig att sluta med ceratet. All typ av medicinering skall sättas in under en akutfas för att mildra effekterna av ett akut tillstånd. Ceratknarkarna har sänkt kroppens egen förmåga så att de måste tillföra cerat för att hamna på normalnivån av läppfuktning. Jag använder själv något som heter PL3 och då veckan då vi åker skidor eller jag av annan anledning får läppsprickor på grund av extrema omständigheter.  Den sätter man in någon dag och sedan slutar man. Den som alltid har de genomusla produkterna Labello och Lypsyl i fickan bör ta sig en funderare. Om du frågar mig är du ceratknarkare som blivit blåst av ceratindustrin.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *