Föräldramöte #fail

Har varit på föräldramöte och är allmänt uppgiven.

1) Klassföreståendaren presenterade hur betygen fungerar; kraven för betygsnivåerna A,C och E samt hur mellanstadierna B och D hängde ihop med detta. Direkt efteråt kom frågor som han precis svarat på.

DOOOH! Vad är fel? Har du inte lyssnat eftersom du var fullt upptagen med att formulera en smart fråga, var det det enda du kom på i din önskan att få prata eller är du bara dum i huvudet?

Man måste uppfylla *alla* krav för E för att få ett betyg som är högre än E. Var det svårt?

2) 100 olika frågor på mikrometernivå av upplägget.

DOOOH! Behöver du förstå på den nivån du ställer frågan? Det finns en metodik för att göra betygen oändligt mycket mindre godtyckliga. Gillar du inte systemet – kontakta politikerna. Gillar du inte implementationen – kontakta skolverket. Gillar du att visa för andra att du är engagerad, säg till innan så jag hinner hem innan ni sätter igång!

På min tid var betyg bingolotto. Inga transparenta betygskrav, ingen diskussion kring var man ligger i relation till ett mål, ingen individualisering. JA, läraren har utrymme för godtycke men det är oändligt litet mot hur det var förr…

Blonderade, curlande klimakteriekossor och mållåsta prettomuppar … Suck!

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *