Försäljningsstatistik …

Många företagare sitter på urusel data och fattar urusla beslut. Kanske magen hjälper till men alla som kunnat verifiera magkänslor vet att alla magar tycker inte samma och att fakta spöar magkänsla varje dag i veckan. Som gammal CRM chef på en av Sveriges mobiloperatörer vet jag värdet av och svårigheten att få fram information ur data. Att samla in data, få hög kvalité (= hög tillförlitlighet, annars är jobbet bortkastat) och sedan kunna leverera information i realtid är inte alls snutet ur näsan.

Zappos säljer skor – kolla var deras köpare bor!

Detta är knappast praktiskt relevant, men så klart finns ett Datalager (tillåt mig att säga Datawarehouse, för jag har ju faktiskt träffat Bill Immon) som kan leverera också denna skojtjänst. Detta är ett litet russin i kakan, och så klart är det kakan som imponerar men jag kan inte låta bli att också förundras över russinet 🙂

Idén finns implementerad på i princip samma sätt också av andra

The Book depository säljer sina böcker till dessa destinationer

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *